ANEV podporuje 5000 pro budoucnost

publikováno 22. 12. 2020

Velmi si vážíme toho, že jsme zapojeni do iniciativy 5000 pro budoucnost. Souhlasíme s myšlenkami, které jsou zveřejněny v manifestu vztahujícím se na tzv. rouškovné pro seniory, a proto chceme přispět k jejich šíření. Bez ohledu na to, zda bude právě Asociace neformálního vzdělávání tou organizací, které může být potenciálně přispěno na její fungování a rozvoj.

Hlavní myšlenka projektu: Organizátoři výzvy 5000 pro budoucnost vyzvali seniory, aby darovali mimořádný jednorázový příspěvek ve výši 5000 Kč (tzv. rouškovné) na vzdělávání a pomoc dětem. Mají tak učinit v případě, že se bez příspěvku obejdou. 

Pošleme společně tuto výzvu dál, šiřme myšlenku 5000 PRO BUDOUCNOST. A to zejména v okruhu našich rodičů a prarodičů. Z našeho okolí víme, že řada z nich bude za jednorázový příspěvek kupovat hmotné věci svým dětem/vnoučatům. Zkusme je společně přesvědčit, že naše děti nepotřebují další hračky. Naše děti potřebují kvalitní a fungující vzdělávací (ne)formální systém. 

Naše důvody pro zapojení do iniciativy 5000 pro budoucnost:

  • Neziskový sektor hraje v dnešní době důležitou roli v přípravě dětí a mladých lidí na reálný život, vyplňuje často mezery tam, kde zbytek systému selhává.
  • Jsme přesvědčeni, že rozdělování peněz ze státního rozpočtu lze řídit systematičtěji a především s důrazem na dlouhodobý efekt.
  • Dejme společně vládě vědět, že přibližně 15 miliard Kč lze využít i jinak. Například je vložit do vzdělávání našich dětí, do naší budoucnosti.

Jak výzvu podpořit?  

Je to jednoduché: 

1. Přečtěte si manifest (Facebook) 5000 pro budoucnost
2. Souhlasíte-li, vyplňte podpisový arch
3. Vyberte si neziskovku ze seznamu a pošlete jí příspěvek.

A pokud ještě nejste v důchodovém věku, ale ANEV chcete podpořit, není nic jednoduššího, než si na nás kliknout na darujme.cz. Děkujeme 🙂