Představujeme novou publikaci: Cesta za kvalitou v práci s mládeží

publikováno 15. 6. 2021

Máme velkou radost, že vám můžeme představit naši novou publikaci Cesta za kvalitou, ve které najdete konkrétní příklady z praxe organizací, jež dlouhodobě pracují s metodikou měření kvality práce s mládeží.

Nabídka aktivit pro děti a mládež je široká, ale jak se pozná, které z nich jsou kvalitní? Systémový nástroj k hodnocení kvality aktivit v ČR chybí. Proto se snažíme přinést ověřený způsob, jak  lze systematicky sledovat, vyhodnocovat a navenek prezentovat přínosy vybraného vzdělávání. Jako přínos vnímáme rozvoj znalostí, dovednosti a postojů mladých lidí. Metodologie je určena pro organizace, které (neformálně) vzdělávají mladé lidi v jejich volném čase. V nové publikaci Cesta za kvalitou se dočtete příklady, jak s metodologií pracovat, a co zapojeným organizacím spolupráce přinesla. 

Publikace je již nyní ke stažení zdarma v PDF formátu.

V tištěné podobě budete moci do brožury nahlédnout na workshopech Kvalita naživo, které pořádáme 23. června. Praktické workshopy, na kterých si konkrétně vyzkoušíte jak s metodikou měření práce s mládeží pracovat, se konají v Paláci YMCA na Praze 1 a jsou zdarma. Pozor – přihlášky jsou otevřeny jen do 20 června!

Pro další informace o metodice měření kvality práce s mládeží a celém projektu doporučujeme si přečíst článek na našem blogu nebo zabrouzdejte přímo na stránku projektu Youth Work Quality Focus, v rámci kterého publikace vznikla.