Metoda, která se dá použít skvěle online i offline? I to je Photovoice!

publikováno 21. 6. 2022

Může fotka promlouvat? A jak rozmluvit fotku, ale i žáky?

Photovoice pomáhá budovat svět, ve kterém má každý příležitost představit sám sebe a sdílet svůj příběh. Metodicky se řadí do oblasti tzv. storytellingu a etické fotografie.

Na chystaném online workshopu zjistíte víc o tom, jak photovoice – původně kvalitativní výzkumnou metodou z 90. let – efektivně využívat v práci s dětmi, ať už ve škole, či mimo ni. S chytrými telefony, rozvojem využití internetu a chytrých sítí dostala metoda Photovoice zcela nový rozměr. Může být použita se vzdělávacím cílem, na rozvoj znalostí i různých kompetencí, ale zároveň může skvěle posloužit i pro získání zpětné vazby během výuky. Navíc ji po absolvování školení můžete bez okolků zařadit do vašich aktivit, a dá se poměrně jednoduše začlenit i do online výuky. 

Školení proběhne online ve dvou fázích, mezi nimiž budete mít týden na individuální práci, díky které si Photovoice sami vyzkoušíte. Budete pro to potřebovat chytrý telefon, tablet s foťákem či vaši oblíbenou digitální zrcadlovku.

Workshop je akreditován v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) (MSMT- 14762/2022-3-442)

 

Kdy?

12. září 13:00 – 16:30 + 19. září 13:00 – 16:00

Přihlásit se

Cena workshopu je 500 Kč a je dotována MŠMT. Vstupenky zakoupíte přes GoOut (viz odkaz výše), případně pokud budete potřebovat hradit účast jinou formou (např. na fakturu), ozvěte se nám prosím e-mailem na info@anev.cz.

Kde? Workshop proběhne online přes platformu Zoom, odkaz Vám pošleme v předstihu před školením.

 

Lektorky:

Lucie Schubert

Lucie Schubert

Oblast neformálního vzdělávání a podpora procesu učení jednotlivců a skupin jíž se věnuje téměř 20 let  se jí stala optikou, skrz kterou se naučila dívat na svět. Od podpory osobního rozvoje mladých lidí, pracovníků s mládeží, pomáhajícím profesím byl jen krůček k oblasti sociálního podnikání, inovací a propojování sektorů. https://www.linkedin.com/in/lucieschubert/

http://trainers.salto-youth.net/LucieFrisova/

 

Jolana DočkalováJolana Dočkalová

Vzdělávání se v česko-slovenském i evropském kontextu věnuje  20 let. Zaměřuje se na osobnostní a profesní růst mladých lidí, budování kapacit neziskových organizací, škol i sociálních podniků. V současné době učí zájemce koučovacímu řemeslu v rámci akreditovaného výcviku Gestal Essence,  pro Teacher Academy školí učitele z celé Evropy ve využívání koučovacího přístupu a mentoringu. Je školitelkou akreditovaného výcviku Marker do škol, kde seznamuje učitele s metodami neformálního vzdělávání a jejich využitím v pedagogické praxi. Je mentorku na školách a metodičkou projektu Akademie Young Caritas.  Od roku 2020 spolupracuje se sítí inovativních  Scioškol na přípravě jejich nové vzdělávací koncepce. Baví ji učit se, nejlépe vzájemně,  díky svým 3 dětem se jí to daří každý den. Více o Jolaně zde a zde.