Mrkněte na letošní program Laboratoře

publikováno 28. 9. 2023

Třetí ročník Laboratoře neformálního vzdělávání proběhne 19. října od 14 do 19 hodin v pražském Kampusu Hybernská. Letošní podtitul zní Inspirace, motivace, inovace. Program nabízí celkem pět workshopů. Ve dvou časových slotech jdoucích za sebou poběží vždy dva až tři workshopy najednou. Do letošního ročníku se zapojily organizace PrPom, DigiHavel a EduCorn.  Laboratoř se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. 

chci se přihlásit

Workshopy

Breakout boxy s Filipem Gáborem

Ochutnejte game-based learning pomocí netradičních únikovek. Rozložíte hráče ve třídě nebo na školení do malých skupin a necháte je objevovat příběh pomocí luštění úloh. Od roku 2020, kdy začal nápad vznikat, se díky němu vzdělalo víc než 950 lidí na školách a workshopech a někteří*é učitelé*ky dokonce začali*y vytvářet svoje vlastní. Na workshopu zažijete box, který se hravou formou věnuje mediální gramotnosti a seznámíte se s využitím prvků herního designu v neformálním vzdělávání.

Jako dítě se chtěl stát herním vývojářem. K jeho snu se dostal oklikou až v dospělosti, kdy začal objevovat nekonečné možnosti využití herních mechanismů ve vzdělávání. Ve svojí školitelské praxi se specializuje na game-based learning, rozvoj facilitačních kompetencí a interkulturní učení. V současnosti spolupracuje jako školitel na volné noze s klienty v Česku i Evropě a učí budoucí vzdělavatele*ky na Masarykově univerzitě v Brně a Karlově univerzitě v Praze.

Mapa přístupů k učení s Jolanou Dočkalovou

Výlet po krajině vzdělávacích přístupů. Rozebreme různé metody podpory učení, například koučování, mentoring, supervizi, tutorství, peer learning a samořízené učení. Budeme diskutovat o výhodách i výzvách každé formy podpory. Získáte praktické tipy a strategie, jak metody aplikovat v praxi. Obohaťte svůj vzdělávací repertoár o nové přístupy! 

Vzdělávání, hlavně tomu neformálnímu, se v česko-slovenském i evropském kontextu věnuje dvacet let. V současné době učí zájemce koučovacímu řemeslu v rámci akreditovaného výcviku Gestalt Essence,  pro Teacher Academy školí učitele z celé Evropy ve využívání koučovacího přístupu a mentoringu. Je školitelkou akreditovaných dlouhodobých školení MarkerCS pro pracovníky s mládeží a Marker do škol. Je mentorku na školách a metodičkou projektu Akademie Young Caritas. Od roku 2020 spolupracuje se Scioškolami na přípravě jejich nové vzdělávací koncepce.

Sebeřízené vzdělávání s EduCorn

Na workshopu o sebeřízeném vzdělávání se účastníci dozví, co znamená sebeřízení a jak vypadá v každodenní praxi. Vyjasní si pojmy vnitřně motivované vzdělávání a vzdělávání motivované zvnějšku i to, jaké jsou mezi nimi rozdíly. Na workshopu si vyzkouší, jak učení postavené na vnitřní motivaci funguje.

Denisa Písaříková spoluzaložila pražské centrum sebeřízeného vzdělávání EduCorn, které funguje již čtvrtým rokem. Centrum podporuje děti a jejich rodiny na cestě individuálního vzdělávání a sebeřízeného učení. 

 

 

chci se přihlásit

Moderuje

NEsnidane

Lucie Schubert je školitelka a expertka na neformální vzdělávání a inovace ve vzdělávání, v našich projektech také propojuje ANEV s dalšími aktéry ve vzdělávání i z dalších oborů. Ráda propojuje, hledá skutečné potřeby a připravuje program na míru. Má holistický přístup a baví ji vnášet do vzdělávacích aktivit vše, co se učí ve svém životě. Využívat netradiční prvky.

 

Program

14:00 – 14:15 Registrace

14:15 – 14:45 Zahájení

14:45 – 15:00 Pauza, přesuny na jednotlivé workshopy

15:00 – 16:30 Mapa přístupů k učení s Jolanou Dočkalovou / Jak pracovat se zážitkem s PrPom

16:30 – 17:00 Pauza, přesuny na jednotlivé workshopy

17:00 – 18:30 Breakout boxy s Filipem Gáborem / Kompetenční výuka s DigiHavel / Sebeřízené vzdělávání s EduCorn

18:30 – 19:00 Závěr

chci se přihlásit

Vstupné

500 Kč. Krátce po registraci obdržíte email s platebními údaji.

Dotazy

Pokud máte jakýkoliv dotaz, ozvěte se Anežce Dvořákové na email info@anev.cz.

Těšíme se na vás!

Za finanční podporu děkujeme programu Erasmus+.