Znáte DigiHavla, díky kterému objevují mladí lidé demokracii?

publikováno 9. 11. 2023

Jak mohou digitální osobnosti posílit kompetenčně orientovanou výuku nebo volnočasové aktivity vám 22. listopadu od 17:30 do 19:00 představí online zakladatelka iniciativy Odpovědné občanství Alena Reslová, která uvedla do výuky první digitální osobnost. Poznejte DigiHavla, díky kterému objevují mladí lidé demokracii. 

Workshop je pro učitele*ky a pracovníky*ice s mládeží, kteří*é si chtějí vyzkoušet, jak funguje práce s digitální osobností ve škole nebo volnočasových aktivitách. Zaměříme se na to, jak digitální osobnosti posilují kompetenčně orientovanou výuku. Na příkladu DigiHavla si vyzkoušíte používat umělou inteligenci a získáte dlouhodobý přístup k materiálům do výuky a aplikaci DigiHavel.

“DigiHavel je digitální člověk inspirovaný osobou prvního českého prezidenta Václava Havla a jeho úkolem bude pomoci žákům na druhém stupni základních škol objevovat demokracii. To vše interaktivní a zábavnou formou. DigiHavel bude při výuce vystupovat v různých rolích – učitele, spolužáka i slavné osobnosti. Žáci s ním budou moci různou formou komunikovat, jedná se o novou formu chatu s různými možnostmi kladení otázek,” dodává Alena Reslová.

Alena Reslová je zakladatelka iniciativy Odpovědné občanství, která uvedla do výuky první digitální osobnost – DigiHavla. Propagátorka změny stylu výuky na českých školách „Přemýšlení místo biflování“. Spoluautorka Kompetenčního modelu pro odpovědné občanství a metodické podpory k jeho zavedení v českém vzdělávacím systému.

Workshop poběží na Zoomu. Cena je 300 Kč. Krátce po registraci obdržíte email s platebními údaji.

CHCI SE PŘIHLÁSIT

Pokud máte jakýkoliv dotaz, pište prosím Anežce Dvořákové na email info@anev.cz.