“Byl to příjemně hravý čas,” říká loňská účastnice Laboratoře

publikováno 31. 5. 2020

Anežka se účastnila první Laboratoře neformálního vzdělávání v roce 2019. Přečtěte si její postřehy, co se jí líbilo nejvíce a na co ráda vzpomíná.

 

Jako účastnice Laboratoře neformálního vzdělávání můžete sdílet své zkušenosti a zážitky z této mini konference. Co vás na Laboratoři nejvíce oslovilo?

Byl to příjemně hravý čas, vyzkoušela jsem si, jak pracovat a inovacemi v praxi. Skvělá byla například hra QR kódy, stavěli jsme věž rovnováhy…. Vlastně jsem po celou dobu byla v příjemném pohybu, cítila jsem se tam velmi dobře, potkala jsem se se známými, ale i novými lidmi. A odnesla jsem si i Slabikář neformálního vzdělávání.

 

Co z toho jste využila v praxi?

Snažím se využívat vše, co jsem na Laboratoři “objevila”. Pořád si ale vyhledávám inovace, které bych mohla použít v práci s mládeží.

 

V čem je podle vás Laboratoř neformálního vzdělávání jiná než ostatní vzdělávací akce? 

Je neformální 🙂 Je to setkání lidí, kteří jsou na stejné vlně. Účastníci si vyzkouší něco nového přímo sami na sobě, vždy je tam ale i zacílení na cíl/smysl konání.

 

Poraďte nováčkům, kteří přijdou na Laboratoř poprvé, na co se mají připravit…  

Asi na to, že nebude okem poznat, kdo zrovna mluví. Ale hlavně na nasávání energie pro zkvalitňování práce s mládeží na celý rok. 

 

Zúčastníte se Laboratoře 2020? Pokud ano, na co se nejvíc těšíte? 

Ano! Nejvíc se těším na cirkus a na facilitaci, aby to nebyl zas takový cirkus. A na osobní setkání se všemi…

 

Info o letošní Laboratoři čtěte na našem webu, odehraje se už 11. června odpoledne!